Inscrie-te la newsletterul nostru si iti oferim 20% discount la prima comanda. In plus, afli urgent ce oferte si colectii noi iti pregatim.

Genti si accesorii din piele sculptata

Scris de Corina la data de 20 Mai 2013

Ti-am  pregatit o colectie noua de posete, genti si accesorii handmade din piele sculptata.

Iti plac? Asteptam parerea ta despre aceste opere de arta pe pagina de facebook Reeija  precum si in josul paginii la sectiunea de comentarii.

geanta piele sculptata cu model flori cires

Cateva lucruri despre pielea folosita la sculptura

Pielea, acest material de mult timp recunoscut pentru frumusete, rezistenta si durabilitate, poate fi modelata in articole atat functionale, cat si cu scop artistic. Nici un alt material nu ofera artizanilor si artistilor aceleasi posibilitati creative ca si pielea.

"Dintre toate metodele de finisaj a pieilor naturale, tabacirea vegetala este considerata si astazi un superlativ, fiind cea mai clasica, traditionala, recognoscibila, naturala si ecologica metoda de tabacire a pieilor de origine animala, fiind singura metoda care confera produsului final de marochinarie caracteristici exceptionale in ceea ce priveste confortul, versatilitatea, unicitatea aspectului - antic si in tendintele modei, deopotriva. Nu exista doua piei tabacite cu tanin vegetal identice, fiecare avand caracteristici particulare de aspect (paleta coloristica, luminozitate si design).

Produsele de marochinarie confectionate din piele tratata cu tanin vegetal "imbatranesc" alaturi de posesorii lor, dar fara a se deteriora. Ploaia si agentii atmosferici nu le vor compromite rezistenta, conferindu-le un aspect "vintage", fara sa altereze caldura coloristica, evidentiind naturaletea produsului.

Designerii vestimentari care includ in proiectele lor de moda obiecte de marochinarie exclusiviste utilizeaza numai piei tabacite cu tanin vegetal deoarece aceste produse vor castiga intotdeauna lupta cu timpul, fiind permanent in tendintele modei. " 

(sursa: http://www.serviete-genti.ro/tanin_vegetal.htm)

Pielea folosita la sculptura in piele este tabacita cu tanini vegetali deoarece aceasta metoda creeaza exact textura si structura necesare pentru a primi modelul. Pielea naturala tabacita cu tanin vegetal (in principal piele de bovina) absoarbe apa rapid si se usuca repede, deoarece structura fibrelor este mai putin compacta decat cea tabacita cu crom. Procesul de fabricatie este foarte lent, insa tabacirea se realizeaza in respect pentru mediul inconjurator.

Confectionarea obiectelor din piele sculptata

Confectionarea obiectelor din piele (artizanat, marochinarie) implica mai multe tehnici. Dintre acestea, scultura pielii tabacita vegetal utilizeaza scule metalice ("stamps") utilizate pentru comprimarea pielii intr-o maniera care ii confera acesteia un aspect tridimensional. Cutitul pivotant este utilizat pentru a efectua taieturi ce definesc tiparul ce urmeaza a fi sculptat. Setul de dalti contine un minim de 6 dalti diferite, insa se pot folosi zeci de astfel de scule cu imprimeuri diferite.  Imprimarea in piele a modelelor se realizeaza de obicei cu ajutorul unui ciocan de lemn sau acoperit cu piele.

Pe langa sculele de sculptura se mai utilizeaza foarte multe alte scule pentru a confectiona manual obiectele din piele: diverse scule pentru taiere si decupare, scule pentru netezirea marginilor pielii, scule pentru a marca traseul de cusatura, scule pentru coasere, scule pentru subtierea pielii, pentru confectionarea snurului de piele, scule pentru gaurire, perforare, coasere, pentru montat elemente de prindere, pentru slefuire, rigle si sabloane geometrice, scule modelatoare etc.

In confectionarea unei genti intervin, in mare, urmatorii pasi:

- Trasare, decupare parti componente

- Marcarea si gaurirea traseului de coasere

- Trasarea modelului pentru sculptura

- Sculptarea modelului

cum se fac gentile de piele sculptate geanta Elvia cu model floral

Poza de mai sus exemplifica un model in timp ce este sculptat.  Acest model apartine posetei Elvira, model pe care il puteti admira finisat si vopsit aici.

- Pregatirea burdufului (lateralului gentii)

- Vopsirea, patinarea, tratamentul pentru aspect si protectie umiditate, finisarea

- Lipirea si asamblarea

- Finisarea marginilor.


comments powered by Disqus
Reeija ofera transport gratuit la orice comanda de genti si posete
Transport Gratuit
La PESTE 200 LEI
Reeija ofera 12 luni de zile grarantie la genti si posete
Garantie
Garantie 12 LUNI
Reeija ofera numai genti si posete de calitate 100% din piele naturala
Calitate 100%
Piele NATURALA