Oameni..

Am venit la mama și la bunici ca să descopăr ce minunăție le-a trecut prin cap celor care au dat dispoziție să se facă ce scrie în următoarele rânduri… Sincer, habar n-am ce titlu pot da la această postare.

D s-au gândit să se apuce să instaleze robinete pentru fiecare apartament. Robinete care NU SUNT SIGILATE! Cum pui robinete de gaz nesigilate la îndemâna oricui??? Adică toată lumea poate porni sau opri gazul într-un apartament, din exteriorul său.

Păi, domnilor cărora v-a trecut această idee mirobolantă prin cap, nu v-ați gândit la câte se pot întâmpla? Vine un copil și simte nevoia să se joace cu robinetul. Vine un cerșetor, este refuzat, din răzbunare și nechibzuință oprește și repornește robinetul.

E nevoie de mai puțin de un minut ca micul tronson de țeavă să se golească de gaz, flama (în caz că era pornit vreun ochi de aragaz sau sobă) să se stingă, iar apoi, după repornire, gazul să se scurgă, de fapt, în casa omului fără ca acesta să-și dea seama.

Nu v-ați gândit la aceste scenarii, nu? Și nu sunt deloc absurde! Majoritatea locatarilor le-au semnalat aceste viitoare probleme meșterilor care au făcut lucrările. Au fost băgați în seamă? Deloc! Și pentru a pune și cireașa pe tort, s-a mai pus și un robinet per scară de bloc, la fel, NESIGILAT! Că deh, de ce să nu creștem șansele de explozie?

Am încercat să vorbesc cu bunica dar degeaba. Felicitări celor care nu au avut ce munci! Cel puțin, sigilați chestiile de genul…să nu se întâmple nenorociri și apoi să căutăm răspunsuri și să nu le găsim.

P.S.: Nu, nu am făcut publică această chestie pentru că sunt răutăcioasă sau urmăresc ceva. Vreau doar ca cel puțin cei dragi mie să fie în siguranță și pentru a aduce atenția asupra acestei probleme, în speranța rezolvării sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *