Ce contin castravetii

castraveti

Ironizat in celebra schita a lui I.L Caragiale „Un pedagog de scoala noua”, pentru ca ar contine „90 la suta apa”, castravetele este un aliment complex si cu multiple beneficii pentru alimentatie. In primul rand, din cauza continutului mare de apa, castravetele este un bun laxativ si are efect diuretic (eliminarea toxinelor din organism). Aportul de carbohidrati si proteine este optim (circa 20kCal/100 grame) – castravetele tine de foame fara sa ingrase.

Castavetele contine vitaminele B3, B1, B2 si, in cantitati mai mici, vitaminele B6, B9 si C. De asemenea, castravetele contine acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc. Daca se foloseste tehnica murarii, continutul de vitamine scade, insa ramane destul de ridicat fata de alte conserve de legume.

Gradul mic de aciditate – castravetele este foarte usor astringent – si aportul de vitamine au facut ca feliile de castravete sa fie folosite cu succces in tratamentul pielii, pentru restabilirea pH-ului, castravetele avand un efect pozitiv indiferent daca tenul este gras sau uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *