Viva Barcelona

barcelona

Barcelona. Briza mării care te strigă. Sau cel puțin așa o să ți se pară. Dorința de a trăi- imprimată în ADN-ul locului, mai ceva ca grafitti -ul de pe ziduri. Varietate ca aici nu o să vezi, poate nicăieri altundeva. Oameni de pretutindeni cu ochii migdalați, sau pistrui acoperindu-le obrajii udați de picături de mare și sare. Roșcovani sau blonzi, sau cu părul care împrumută ceva din culoarea nopții, cu toții trăiesc laolaltă în acest oraș cosmopolit, vibrând de o energie aparte. Au găsit un loc îndepărtat de casă, care să le fie adăpost pentru suflet.

La capitolul distracție sau things to do, aici te așteaptă un etern carnaval, cu locuri minunate, încărcate de istorie și artă, ce defilează impunător. Ca semn distinctiv al orașului, numele lui Gaudi este păstrat la loc de cinste. Nu mă pricep pe cât aș vrea și nu aș putea să detaliez prin ce se remarcă modernismul catalan în arhitectură, dar dacă aș fi făcut-o, probabil că ar fi fost motivul numărul 1 pentru care aș fi vizitat Barcelona. Eu am ajuns aici dintr-o complicitate a întâmplării și mânată de o dorință aprigă de a trăi focul tipic latin. Așa că am făcut un top personal al lucrurilor și locurilor de neratat în Barcelona. Vezi ce am descoperit.

1)Parc Guell-Pare să fie unul dintre cele mai frumoase obiective din Barcelona, cu istorie de mai bine de 100 de ani colorat, ciudat, unic. Puteți vedea o poză mai jos

2) Graffiti, orașul Barcelona ar trebui intitulat Orașul de grafitti pentru că neoficial, la aproape fiecare colț de stradă vei fi surprins(ă) de o capodoperă de artă stradală. Am lăsat mai jos poze. Ce vedeți acolo e garajul unei case.

3) Tibidabo Amusement Park sau lumea la picioare. Vei fi întâmpinat de o super vedere asupra întregului oraș. Partea cea mai faină este că poți ajunge aici cu funicularul și va fi o experiență pe care nu o vei uita prea curând.

4) O plimbare pe La Rambla, de departe cea mai aglomerată stradă a orașului, înfrățită ca importanță, poate cu Champs-Élysées-ul francezilor

5) Casa Batlo– Mai multe dintre elementele de design ale casei transformată acum în muzeu au fost inspirate de lumea marină și natură. Aici te simți, de parcă toate simțurile, ți se trezesc la viață.

6) Barceloneta-cu plaja ei seducătoare, nu îți poate rămâne indiferentă. Ce genial poate fi, să ieși de la muncă, să pui costumul de baie pe tine și hopa la plajă

7) Sagrada Familia, din nou Gaudi

Dragilor, acesta a fost topul meu made in Barcelona. Voi ce ați preferat de acolo dacă ați vizitat-o deja? Ce spuneți, am dreptate să cred că doar călătorind, ne impregnăm sufletul cu memoria universală, care exista dinainte de noi și va continua să dăinuie în timp? Cu alte cuvinte, credeți că putem deveni eterni … hmmm….sau putem spera că locurile faine și istoria lor continuă să trăiască în noi?

Alte obiective turistice in Barcelona

Capitala Cataloniei, din sud-estul Spaniei, atrage turistii atat prin asezarea ei pe tarmul Mediteranei, cat si printr-o sumedenie de obiective construite de mana omului. Iata cateva dintre ele, care demonstreaza ca ai ce sa vizitezi in Barcelona.

Catedrala Sagrada Familia, chiar daca inca neterminata, atrage cei mai multi turisti. Monumentul lui Cristofor Columb, descoperitorul Americii, ridicat in 1888. pasionatii de fotbal nu vor rata stadionul Camp Nou si muzeul clubului FC Barcelona. Acvariul din Barcelona prezinta 11.000 de vietati din 450 de specii.

Necuvantatoarele care traiesc pe uscat sunt reprezentate la Barcelona Zoo Parc: 7.000 de indivizi si 500 de specii. Muzeul Pablo Picasso nu doar ca detine exceptionale colectii de arta, dar salasluieste in cinci palate medievale, in stil gotic, unite intre ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *