Ti-ai schimba medicul de familie?

medic-de-familie

Te-ai gandit vreodata sa iti schimbi medicul de familie? Uneori aceasta schimbare poate fi vitala sanatatii tale. Haideti sa va spun ce patesc eu de fiecare data cand ma loveste vreun virus:

1. Nu pot comunica cu medicul de familie. Si daca nu-i pot spune ce e in neregula cu mine, atunci el nu poate sa-mi dea un tratament specific pentru a ma insanatosi. Am nevoie de un doctor cu care sa pot comunica eficient astfel incat corpul meu sa fie in perfecta stare de functionare.

2. Nu pot ajunge la el. Cat de mult dureaza in medie pana ajungi fata in fata cu medicul tau de familie? O ora, doua, sapte? Daca boala mea necesita urgent tratament, iar medicul meu este prea ocupat pentru a ma primi, sau ma tine pe coridoarele clinicii 4 ore, e foarte clar pentru mine ca trebuie sa-l schimb.

3. Urasc asistentele lui. In loc sa ma faca sa ma simt binevenita si sa imi programeze intalnirile cu medicul de familie, ele prefera sa intinda mana pentru spaga si sa se comporte urat. Eu nu sunt obligata sa suport personalul nesimtit si ineficient al clinicii.

4. Sunt inca bolnava. Mi s-a intamplat de cateva ori ca boala pe care o aveam, desi era tratabila, sa nu dispara sub influenta tratamentului dat de medicul meu de familie.

In concluzie, nu vreau sa generalizez la concluzia ca medicii de familie buni sunt o specie pe cale de disparitie in Romania, ci doar sa subliniez faptul ca, desi am trecut prin mainile a trei medici de familie, lucrurile enumerate mai sus m-au haituit la fiecare dintre ei.

Cel mai important lucru este sanatatea si este o parte a vietii noastre asupra careia ar trebui sa avem control total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *