Terapia cu ventuze este folosita inca din cele mai vechi timpuri in tratarea unor diferite boli sau chiar in combatarea stresului si relaxarea corpului. Insa de-a lungul anilor, aceasta terapie a evoluat foarte mult, ea fiind folosita chiar si in zilele noastre in majoritatea centrelor spa sau a saloanelor de masaj.
Sunt destul de multi oameni care au beneficiat de terapia cu ventuze pentru masaj si care au o foarte mare incredere in aceasta. Probabil din cauza ca terapia cu ventuze pentru masaj a dat rezultate bune in cazul acestora, poate chiar i-a vindecat de anumite afectiuni sau boli. Caci aceasta terapie nu este benefica numai pentru a masa corpul si a-i oferi acestuia relaxarea de care are nevoie, ci chiar si in cazul unor boli destul de grave.
Terapia cu ventuze pentru masaj poate fi ideala in tratarea unor afectiuni precum: durerile musculare, disfunctiile digestive, durerile articulare, celulita, durerile de cap, migrenele sau in cazul aparitiei vergeturilor pe piele. Acest tip de masaj poate avea destul de multe efecte pozitive asupra corpului, putand fi utilizat atat pe spate, cat si pe abdomen, brate sau picioare.
Atunci cand doresti ca pielea ta sa fie una frumoasa si stralucitoare poti apela cu incredere la terapia cu ventuze pentru masaj, caci aceasta chiar poate aduce efecte benefice asupra pielii. In primul rand, aceasta terapie poate reduce celulita, prin distrugerea depunerilor de grasime. Mai mult decat atat, atunci cand masajul cu ajutorul ventuzelor este realizat corect, acesta poate ajuta la intarzierea imbatranirii pielii corpului tau, deoarece prin ventuze sunt eliminate toxinele din corp. Astfel va veti putea bucura de o piele ferma, elastica si care va avea un aspect neted. Tot in urma unui masaj realizat cu ajutorul ventuzelor, tonusul si textura pielii vor fi imbunatatite.
Ventuzele pot fi aplicate pe corp si fara ajutorul unui terapeut, dar numai dupa ce va veti documenta asa cum trebuie privind acest aspect. Pentru inceput trebuie sa aplicati pe zona ce urmeaza a fi masata un gel de dus sau un ulei vegetal, care are rolul de a asigura alunecarea usoara a ventuzei pe piele. Dupa aceasta nu trebuie decat sa strangeti ventuza de la mijloc pentru a elibera aerul din interiorul acesteia si sa o lipiti pe piele. Apoi aceasta trebuie deplasata pe piele cu miscari liniara sau circulare, in scopul masarii mesei dorita. In cazul in care doriti sa desprindeti ventuza de pe piele este nevoie sa strangeti cu degetele si sa ridicati.
Specialistii recomanda, ca dupa un astfel de masaj sa beti multe lichide in scopul sustinerii si intensificarii efectelor detoxifiante si sa se incerce evitarea unor alimente precum carnea sau dulciurile. In special, acest masaj cu ventuze este indicat sa se realizeze seara, inainte de culcare.