Cum se pastreaza curata talpa fierului de calcat!

Cum se pastreaza curata talpa fierului de calcat

Cum pastrez curata talpa fierului de calcat? Cum sa o aduc din nou la stralucirea din prima zi de utilizare? Mi-am pus aceste intrebari dupa ce am observat aparitia unor pete maronii pe talpa fierului meu de calcat, de altfel un produs scump.

Fierul meu de calcat Philips Azure a fost o dorinta electrocasnica pe care mi-am indeplinit-o acum ceva timp si a costat ceva banuti! In fine, prima reactie a fost de critica la modul cum calca Laura! Apoi am inceput sa caut solutii si informatii despte cum sa curat talpa fierului meu. Daca citesti pana la final afli si solutia mea.

Iata ce am descoperit!

Poti curata talpa fierului de calcat folosind produse chimice de curatire din comert sau poti folosi urmatoarele metode la indemana in casa fiecaruia.

Citește și: Cum alegi hota din bucătărie?

Curatare cu bicarbonat de sodiu si otet! Se inmoaie o carpa cu otet, se sterge talpa apoi pe aceeasi carpa se adauga o lingurita de bicarbonat si se freaca pana se indeparteaza mizeria apoi se strerge cu o carpa curata.
Curatare cu sare de bucatarie si otet!

Se pun la fiert 200 ml de otet cu 3-4 linguri de sare si se mesteca pana se topeste sarea. Cand se raceste solutia se sterge talpa fierului cu o carpa curata. Este eficient!

Curatare cu sare! Pe un prosop se pune sare, se pune fierul in functiune si se trece cu fierul peste sare de cateva ori pana se curata murdaria.

Curatare cu pasta de dinti! Se pune pasta de dinti pe un prosop si se freaca talpa pana se indeparteaza negreala. Si merge foarte bine!!!
Curatare cu paracetamol! Da, pare surprinzator dar functioneaza! Se incinge fierul si se freaca cu paracetamol talpa si apoi se sterge cu o carpa umeda.

Talpa se mai poate curata cu detergent de vase sau cu o combinatie de zeama de lamaie cu bicarbonat.

Cum am facut eu? Am sters talpa cu otet. Apoi am folosit pasta de dinti iar la final combinatia de otet cu bicarbonat de sodiu. Super rezultat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *