Tampon, absorbant sau cupa menstruala?

dureri menstruale

Cand este vorba de ingrijirea personala, orice femeie isi doreste calitatea. Vrea sa se simta in siguranta, confortabil si sa nu isi faca griji pentru „accidentele” care pot avea loc din cauza ca produsul folosit nu raspunde nevoilor personale. Suna cunoscut?

De la tampoane si absorbante, la delicata cupa menstruala

Conform studiilor care s-au facut la un moment dat, fiecare femeie care are menstruatie utilizeaza, de-a lungul vietii, aproximativ 10.000 de absorbante, dat si de tampoane. Cred ca si tu cam tot atatea ai sa folosesti, daca nu vei renunta la ele si nu vei incerca un produs inovator, cum este cupa menstruala.

menstruatia cupa menstruala tampoane

Ce este o cupa menstruala?

O cupa menstruala este un obiect special creat pentru femei si este fabricat din silicon medical, fiind o varianta mult mai ecologica decat celelalte metode de protectie. Arata ca un clopotel care se introduce in interiorul vaginului, foarte aproape de colul uterin si scopul ei este de a aduna sangele menstrual. Cupa este hipoalergenica si nu are efecte negative asupra florei vaginale, fiind chiar recomandata de catre specialisti femeilor care sufera de anumite alergii.

Cum functioneaza cupa menstruala?

Trebuie sa stii ca aceste produs de protectie este foarte usor de utilizat. Inainte, dar si dupa fiecare utilizare, ea trebuie golita de continut in vasul de toaleta si bine curatata. Daca te intrebi cam la cat timp ar trebui sa faci asta, ei bine, recomandarea este o data la 4-8 ore, in functie de cat este de mare fluxul tau. Cupa poate fi mentinuta chiar si o noapte intreaga. Ceea ce trebuie sa faci este sa ai grija ca ea sa fie complet goala inainte de a merge la somn.

Cupa are avantaje pe care tampoanele si absorbantele nu le au

Poate ca te gandesti ca nu vei fi foarte incantata sa iti vezi sangele menstrual insa, vreau sa stii ca ea te va scapa de acele mici „accidente” de care ne este tuturor atat de frica. Cine isi doreste sa vada pete rosii pe haine si, mai rau, sa se faca „de cacao”? Sunt sigura ca nu iti doresti asa ceva! De asemenea, un alt punct forte al cupei este faptul ca nu are niciun fel de miros, spre deosebire de absorbante care, daca nu sunt schimbate la timp, ei bine, stii cam ce se intampla!

Alte motive pentru ca tu sa incerci cupa menstruala

Sunt sigura ca te gandesti cum ai sa o introduci; daca va fi greu, cum vei face etc. Vreau sa iti spun ca, daca pana acum tu ai folosit tampoane, iti va fi foarte usor si cu cupa menstruala. Cu siguranta ca este nevoie de putin antrenament dar, iti garantez ca vei invata sa o introduci si sa o extragi fara nici cea mai mica problema. Totul se invata, nu-i asa?

De ce sa folosesti cupa? Pentru ca este:
  1. Sanatoasa- cupa menstruala, pentru ca este fabricata din silicon, nu are niciunu efect asupra umiditatii din interiorul vaginului tau, in sensul ca nu absorbe substantele naturale care se gasesc aici, asa cum fac tampoanele. Sa nu uitam ca o cupa menstruala are rolul de a colecta sangele menstrual.
  2. Economica- investitia pe care tu o vei face este cuprinsa intre 70 si 130 de lei. Dar, o vei face o singura data! Cupa menstruala este un produs reutilizabil si, daca o vei intretine bine, o vei putea folosi multi ani. Gandeste-te ce economie ai face daca ai renunta la absorbantele si la tampoanele din fiecare luna! Oare ce ai putea sa iti cumperi de acei bani?
  3. Ecologica- absorbantele si tampoanele au in compozitia lor anumite substante chimice cum ar fi clorul, alcoolul care pot provoca sindromul socului toxic. Cupa menstruala, pentru ca este realizata dintr-un material hipoalergenic, nu iti va produce nici iritatii si nici alergii. De asemenea, daca te vei decide sa treci la utilizarea acestui produs, iti vei reduce semnificativ impactul pe care il ai asupra mediului inconjurator. Cum? Prin faptul ca deseurile tale personale vor scadea semnificativ.
  4. Confortabila- cupa menstruala este un produs care, daca este introdus corect, nu isi va face simtita prezenta. Stim ca tampoanele „se umfla” si pot deveni extrem de inconfortabile; de absorbante, nici nu mai are sens sa mai spun ceva! Acestea, daca nu sunt schimbate la timp, pot provoca adevarate dezastre. Cand porti cupa menstruala poti sa faci, fara griji, acele activitati care iti sunt atat de dragi, dar pe care le eviti atunci cand esti in „perioada delicata” din luna. Astfel, tu poti sa te duci la sala, sa alergi, chiar sa si inoti fara a te gandi mereu ca ai sa te patezi, ca o sa se vada sau ca trebuie sa o schimbi din ora in ora.

dureri menstruale

Cupa menstruala este un produs care are foarte multe avantaje! Sper ca ti-am dat suficiente motive de a renunta la vechile metode de protectie si de a adopta „un clopotel” delicat care sa te ajute sa treci fara stres de zilele mai „speciale” din fiecare luna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *