Gânduri de nimic nu-i sigur dar e ok și așa

Gânduri de nimic nu-i sigur dar e ok și așa

Gânduri de nimic nu-i sigur dar e ok și așa. Mai puține, că-s mai grele. Mai adânci.

  1. Sper să n-ajungi singurică la concluzia asta, dar pentru că ceva îmi spune că vei simți și gândi multe, vei ajunge și aici. Iertarea de sine e cel mai greu lucru, Emma. Dar e vitală. Vei ierta mai ușor alți oameni pentru ce au făcut și pentru ce nu au făcut. Dar propria-ți lipsă de curaj, propriile-ți greșeli, propriile-ți temeri, acelea le vei ierta cel mai greu. Și niciuna dintre iertări nu va fi mai valoroasă ca iertarea de sine.
  2. Învață o glumă bună de tot, care jignește cât mai puțini oameni dar îi face să râdă. Învață s-o adaptezi la cât mai multe situații și vei fi bucuroasă că ai făcut-o. Glumele bune ajută mereu.
  3. E ok să iei cina singură la restaurant din când în când. Bine. Poate nu chiar singură. Cu o carte bună lângă tine. E ok să mergi la un film bun sau la o piesă bună de teatru singură. Uneori, în momentele potrivite, te bucuri mai bine singură de ceea ce-i frumos.
  4. Cunoaște mărimea hainelor oamenilor dragi. E un act de afecțiune prea puțin băgat în seamă.
  5. Străduiește-te să îți pese. De ceea ce vorbesc oamenii, de ceea ce îți povestesc. Ascultă-i. În mod real. Nu îți aștepta doar rândul de a vorbi. În ascultare se petrece învățarea. Și creșterea. Și dragostea uneori.
  6. Ai răbdare cu gardienii de la aeroport. Cu doctorii tineri, rezidenți. Cu controlorii de orice fel. Oamenii ăștia doar își fac treaba. Așa cum știu mai bine. Sau cum nu știu. Dar dacă nu știu, Emma, e pentru că nu știu mai bine. Și asta e important.
  7. Trăiește filmele cu bune și cu rele, Emma. Fiecare emoție, bună sau rea. Trăiește-le în tăcere dacă sunt oameni în preajma ta. E un semn de respect. Față de film, față de ceilalți.
  8. Niciun ruj drăguț de pe lumea asta, niciun rimel, nicio rochiță frumoasă, niciuna nu vor conta dacă igiena personală lasă de dorit. Nimic mai important decât singurul trup pe care îl ai și pe care îl vei avea vreodată.
  9. Ești ceea ce faci, nu ceea ce spui. Iar asta e o lecție grea, de care, dacă îmi semeni câtuși de puțin, vei da cu capul în repetate rânduri.
  10. Învață să schimbi roata la mașină. Va ajuta indiferent în care parte a mașinii șezi când se întâmplă.

Să ne fie de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *