Din ghidușiile lui Cioloș

Dorind mărirea fondurilor alocate Apărării, Comunicaţiilor, Internelor, Educaţiei şi Sănătăţii, premierul Dacian Cioloş prevede acest lucru în bugetul pe 2016, dar, în acelaşi timp, îi face şi o mică farsă Înalt Prea Fericitului Daniel, scriind zero lei în căsuţa fondurilor destinate reparaţiilor şi construcţiei de noi biserici!

Aflând a două zi că Preafericitul n-a dormit toată noaptea, premierul, cuprins de remușcări, a pus iute mâna pe telefon şi l-a sunat pe acesta, ca să-l îmbuneze. Într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al guvernului ne informează că „discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar-bugetară prin care trece România.”

Aşa că, ÎPF Daniel, înduioşat până la lacrimi de situația financiar-bugetară a țării, cere ca, în locul finanţării, să i se dea atunci înapoi averile confiscate de Alexandru Ioan Cuza la 1863 (adică, nici mai mult, nici mai puțin, decât un sfert din teritoriul României!), că el s-a săturat să tot cerşească pe la uşile tuturor guvernelor ante și post decembriste. „Vrem să fim autonomi!” – a mai spus Sfinţia Sa, cu patos.

Cioloş a răspuns că momentan nu i le poate da, pentru că pe șefa ANRP au săltat-o mascații, dar a promis nu numai că va reintroduce în buget fonduri pentru reparaţii şi construcţii de noi biserici (inclusiv pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului), dar va mari şi salariile clericilor, ca daune morale şi spor de frustrare, probabil. Toţi suntem curioşi să vedem de unde o să taie premierul.

P.S. Propun ca, atunci când România va avea ceva de negociat, să trimitem pe oricine – chiar și pe Preafericit – numai nu pe Cioloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *