Tipuri de baterii auto

tipuri de acumulatori auto

Adesea ti-ai pus intrebarea cate tipuri de baterii auto exista, pentru diferitele tipuri de masini, dar in mod special care este cel mai bun acumulator auto pentru masina ta. Iti putem spune ca exista multe tipuri de baterii auto, despre care vei afla in acest articol, pe care l-am scris special pentru tine.

  1. Bateria auto AGM

Acest tip de baterie auto, este de fapt o tehnologie avansata plumb – acid cu separator din fibra de sticla, devenind din ce in ce mai populara, pe masura ce caracteristicile CCA si RC vor ajunge la un nivel mai mare.

Bateriile auto AGM, merg pe acelasi principiu ca cele obisnuite, doar ca electrolitul nu este lasat liber pe pleci, ci este absorbit in placute de fibra de sticla. Cea mai importanta caracteristica este aceea ca, are capacitatea de a alimenta multi consumatori chiar si la temperaturi extreme.

Tehnologia bateriilor AGM, ofera o capacitate de trei ori mai mare decat bateriile conventionale, special conceputa mai ales pentru tehnologia START-STOP aflata pe masinile model mai nou. Acest lucru face ca modelul AGM sa fie considerat cel mai bun acumulator auto al momentului.acumulatori auto de top

  1. Bateria auto calciu-calciu

Tehnologie diferita fata de celelalte baterii auto conventionale, durata de viata a acestui tip de acumulator auto este mai mare deoarece procesul de descarcare este unul lent si fiabil ceea ce duce la un numar de ciclu de incarcari redus.

In aceasta baterie auto, antimoniu de plumb este inlocuit in totalitate cu calciu, material care ajuta in general, la o intretinere redusa a bateriei auto de acest tip.

Insa pentru a obtine acelasi nivel de incarcare, ca la bateriile conventionale, este necesara o tensiune nominala de 15 volti, la o incarcare de 85 % din capacitatea bateriei.

Ca avantaje, acest tip de baterie auto are putere mare de a porni motorul la temperaturi scazute, nu necesita intretinere ca la celelalte tipuri de baterii auto, se pot incarca chiar si la o tensiune mai mare.

Ca dezavantaje, timpul de incarcare este mai lung si este necesara achizitionarea unui incarcator special, pentru o incarcare corecta 100 %.

  1. Bateria auto DEEP-CYCLE

Acest tip de baterie auto are un ciclu de descarcare totala ori de cate ori este nevoie, fata de celelalte tipuri care se descarca in rafale mici si putenice de tensiune.

Placile de plumb, in cazul acestor baterii auto, sunt mai groase si au capacitatea de a oferi o putere de iesire a tensiunii mai mare pentru a porni motorul la temperaturi extreme decat celelalte tipuri de baterii auto.

  1. Bateria auto tip spirala

Baterie auto SPIRAL COIL, se aseamana foarte mult cu modelul AGM, dar cu o constructie diferita. Acestea au o putere ridicata si sunt folosite in special pe masinile performante sau cele puternice care au nevoie de tensiune suplimentara din partea bateriei auto pentru a porni.

In acest caz, placile pozitive si negative din interiorul bateriei sunt rulate intre ele sub forma de spirala si au o capacitate mai mare de a transmite curentul la consumatori.

Datorita tipului de vehicul pentru care este folosita, aceasta baterie auto este mai rezistenta la vibratii si la socuri, la temperaturi mari si la cicluri mai multe de incarcare

  1. Bateria auto cu gel

Bateria auto cu gel, este de fapt la fel ca celelalte tipuri conventionale, doar ca lichidul din interiorul acesteia este gelificat, transformand acidul intr-o masa solida care poate arata mai mult sau mai putin ca un jeleu.

Avantajul principal al acestui tip de baterie auto, este ca indiferent daca se sparge, lichidul nu se va distribui in exterior cum se poate intampla la celellte tipuri, iar dezavantajul principal este ca trebuie incarcata la o tensiune mai mica pentru a preveni supraincalzirea, supraincalzire care transforma gelul in lichid ce poate dauna celulelor bateriei auto.

In general, acest tip de baterie se gaseste pe motoarele mici, care nu au neaparat nevoie de o tensiune mare la pornire si care nu consuma multa energie intr-un timp foarte scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.