Cele mai interesante lucruri despre argint. Trebuie să le afli!

Te-ai întrebat vreodată de ce argintul este considerat unul dintre cele mai bune metale prețioase pentru bijuterii? Am decis sa scriu acest articol pentru a-ti oferi informații importante despre argint.

Argintul este un metal prețios, folosit în întreaga lumea pentru o mulțime de scopuri. Este folosit în medicina, fotografie și alte domenii. Însă, cel mai adesea, argintul este folosit la crearea bijuteriilor.

Știi ce a dus la descoperirea argintului? Sau care este logica din spatele numelui sau? Toate aceste mistere interesante despre acest metal prețios vor fi rezolvate doar prin citirea acestui articol. Informatiile sunt oferite de argintăria Eleni.ro.

Exista cateva lucruri fascinante despre argint, pe care probabil nu le știi. În randurile de mai jos vei găsi informații relevante.

Conform studiilor arheologice, ființele umane extrag argintul din mine de aproape 5000 de ani. Cuvantul “silver” (argint) este derivat din “seolfor” – un termen anglo-saxon. Este imposibil sa gasesti un cuvant care sa rimeze cu “silver” în limba engleza. Argintul are un numar atomic 47 si o greutate atomica de 107,8682.

În vremuri străvechi, egiptenii pretuiai argintul mai mult decat aurul.

lucruri interesante despre argint

A fost unul dintre cele 5 elemente descoperite pentru prima data: aurul, plumbul, fierul, cuprul si argintul.

Civilizațiile antice credeau ca bijuteriile din argint pot avea unele puteri magice speciale. Credința lor ca metalul are puteri vindecatoare, aduce noroc și alungă spiritele rele este considerată încă adevărată. Oamenii cred în puterea argintului.

Astazi, majoritatea argintului se găsește în Peru si Mexic.

Adesea argintul este folosit în oglinzi, celule solare și telescoape datorită caracteristicilor sale reflectorizante. Un argint lustruit poate reflecta mai mult de 90% din spectrul de lumina care este văzut cu ochiul liber.

Te-ai gândit vreodată că acest metal servește o varietate de scopuri? Prin caracteristicile sale conductive, permite trecerii caldurii si electricitatii în toate direcțiile. Argintul este plasat la 100 pe o scara de la 0 la 100 în ceea ce privește conductivitatea electrică. Prin urmare, este cel mai bun conductor electric dintre toate elementele cunoscute vreodată.

Argintul este folosit, uneori, la realizarea contactelor electrice. Argintul sterling, care este un aliaj format din două sau mai multe metale, este cel mai popular tip de argint folosit la realizarea bijuteriilor, obiectelor decorative, sculpturi etc.
Omenirea a descoperit destul de repede acest metal prețios. Argintul a fost printre primele metale descoperite.

Mexicul oferă cea mai mare cantitate de argint. Și Peru, Statele Unite, Australia și Rusia exportă argint în cantități mari.

Argintul este un metal dur ce nu poate fi folosit în forma sa brută. Prin urmare, este folosit in bijuterii, sub formă de argint sterling. Argintul sterling este unul dintre cele mai populare tipuri de argint. Cu timpul, popularitatea argintului sterling a crescut semnificativ.

Argintul sterling contine 92.5% argint pur și 7.5% alte metale, precum cupru și nichel.

Producția primelor imagini cu acest metal a avut loc în 1729, atunci cand Johann Heinrich Schulze, un fizician german a descoperit că expunerea la lumina soarelui a cretei albe imbibate in azotat de argint își schimba culoarea de baza în negru.

Apoi a experimentat cu un borcan de sticlă în care a pus un amestec de creta și azotat de argint. Peste același borcan a asezat mai multe sabloane. Nu a fost o surpriza cand literele de pe sablon au fost gravate pe bucata de creta.

Acestea sunt cele mai faimoase și fascinante mistere despre argint. Nu mai sta pe ganduri si cumpara-ti cele mai frumoase bijuterii din argint. Vei straluci!

Care este diferența dintre argintul sterling și argintul pur?

Argintul are o istorie lungă. Acest metal strălucitor a fost întotdeauna o parte a culturii noastre. Argintul este prețuit de ani de zile și este folosit la fabricarea bijuteriilor, ustensilelor, accesoriilor etc.

Mulți ar putea crede ca titlul acestui articol este ciudat, deoarece au impresia ca argintul pur și argintul sterling sunt la fel. De fapt, ambele cuvinte sunt adesea folosite interschimbabil, deoarece sunt considerare sinonime. Nimeni nu trebuie invinuit pentru asta, deoarece este dificil pentru o persoana să-și dea seama care este diferenta dintre ele.

diferenta intre argint pur si argint 925

Dacă achiziționezi bijuterii din argint de pe internet, atunci trebuie sa fi observat ca este greu să-ți dai seama dacă piesa afișată în imagine este autentică sau falsă. Chiar și atunci cand mergi la un magazin și pui mana pe o bijuterie din argint sau o pereche de cercei din argint sterling, este greu sa observi diferenta dintre ele.

Pentru a ușura lucrurile, am scris acest articol în care te vom învăța cum să distingi argintul de argintul sterling și invers.

Ce este argintul?

Cunoscut și ca argint fin, contine 99.9% argint și 0.1% urme de alte elemente. Avand un aspect lucios și strălucitor, argintul pur este perfect pentru bijuterii și obiecte decorative, însă în starea sa pură este greu de utilizat. Cea mai pură formă de argint este prea moale si maleabila, prin urmare tinde sa își piardă forma.

De aceea, este amestecat cu alte metale pentru a crea un aliaj puternic. De-a lungul anilor, acest metal a fost folosit în multe scopuri, nu doar la fabricarea bijuteriilor. Argintul a fost folosit la crearea ustensilelor, a talismanelor, ornamentelor, monedelor și, de asemenea, a fost utilizat pentru tranzacții.

Considerat un simbol al încrederii, argintul era folosit și ca medicament la sfarsitul anilor ‘30, datorită proprietăților sale antibiotice. Dacă vorbim despre scenariul actual, argintul are doar 2% din valoarea pe care o avea acum 500 de ani.

Ce este argintul sterling?

Pentru a putea lucra cu argintul, experții au realizat un aliaj de argint amestecand 92.5% argint pur și 7.5% alte metale, precum zinc, cupru sau nichel. Astfel au obținut un metal care este mai puțin moale, mai ușor de modelat, mai durabil si la fel de stralucitor si uimitor ca argintul pur.

Metalul este, de asemenea, cunoscut sub numele de argint 925 sau argint sterling 925 datorită concentrației sale de argint pur. Acest aliaj din argint este mai dur și mai durabil decat argintul pur, și la fel de strălucitor, de aceea este extrem de popular și perfect pentru realizarea bijuteriilor și accesoriilor.

Argintul sterling a fost utilizat pentru prima data în secolul al XII-lea, în Europa continentală. De atunci este folosit pe scara largă pentru crearea de bijuterii, ornamente și ustensile complicate, care sunt dificil de realizat din argint pur.

Argintul 925 păstrează calitățile estetice ale argintului pur, inclusiv strălucirea, luciul și splendoarea, însă este mult mai rezistent și mai durabil, datorită metalelor adaugate.

Deoarece argintul sterling este mai durabil decat argintul pur, cu ajutorul lui se pot obține bijuterii realizate cu meticulozitate, cu modele complicate. Bijuteriile din argint sterling au un luciu și o strălucire uimitoare, de aceea sunt perfecte pentru orice ocazie, fie ca este vorba de o cina in oras, sau o nuntă.

Innegrirea argintului

argint innegrit

Argintul poate fi mai moale, dar argintul sterling tinde sa se innegreasca mai repede datorită celorlalte metale adaugate. Cand argintul fin reacționează cu aerul, se decoloreaza și arată murdar. Cu toate acestea, datorită combinației cu zinc, cupru, nichel și alte metale, argintul sterling este mai predispus la innegrire deoarece poate reacționa cu oxigenul și alte elemente.

Bijuterii placate cu argint

Cerceii din argint sterling sau alte bijuterii sunt placate cu un strat de argint pur pentru a străluci mai tare. Ai văzut vreodată pe bijuterii, scris “placat cu argint”? Înseamnă că acea bijuterie a fost realizata din cupru, zinc sau nichel și apoi a fost placata cu un strat de argint, care în timp se va uza.

Exista un test acid care verifica puritatea argintului. Dar este mai bine să-l lași pe vanzatorul de la magazinul de bijuterii să facă testul. Data viitoare cand cumperi bijuterii online, verifica dacă sunt marcate cu “999” sau “925”.

Sper ca acum iti este mai ușor sa intelegi diferenta dintre argintul pur și argintul sterling.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *