In ultimii ani se observa, in tara noastra, o crestere a ratei infractionalitatii in randul minorilor. Dupa cum bine se stie, fenomenul delicventei juvenile are la baza multiple cauze: de natura medicala, sociologice sau psihologice. Eu consider ca cei mai multi copii devin delicventi nu neaparat ca ar avea probleme de ordin psihologice ci mai mult datorita faptului ca, mediul social in care cresc este unul viciat. Lipsa de supraveghere atenta a parintilor si teribilismul varstei ii fac pe copii sa aleaga sa se invarta intr-un anturaj nesatos.
Familiile in care persista scandalurile ii imping pe copii catre savarsirea actelor de violenta. Acesti copii, considera ca prin violenta pot obtine ceea ce isi doresc. Multi delicventi minori provin din randurile copiilor strazii care impinsi de foame ajung sa fure si sa talhareasca, uneori din proprie initiativa, dar de cele mai multe ori fortati de cei mai mari decat ei, ba chiar si de adulti.
Este greu sa aduci un copil problema pe calea cea buna. Deci: Atentie parinti la anturajul copiilor vostrii! Faceti-va timp pentru ei!
Copii strazii de azi, infractorii de maine
Indemnizatia pentru cresterea copilului a precinuit timp de cativa ani o problema pentru proaspetele mamici, dar si pentru firmele la care sunt angajate acestea. Dupa cateva saptamani de dezbateri Ministerul Muncii a ales doua indemnizatii pentru cresterea copilului, insa acum acest Minister vrea sa modifice inca odata aceasta indemnizatie pentru cresterea copilului.
Aceasta prevedere consta intr-o suma lunara de 200 lei acordata tuturor mamelor pentru primele trei nasteri. Cele care dovedesc faptul ca sunt la zi cu platile catre stat vor primi un plus de 600 lei le luna, ajungand la o suma de 800 lei pe luna. Banii nu vor mai fi distribuiti salariatilor prin intermediul angajatorului, ceea ce simplifica foarte mult activitatea atat din partea firmelor cat si pentru proaspetii parinti.Exista cazuri in care mamele au reclamat angajatorul deoarece acesta conditioneaza aceasta indemnizatie pentru cresterea copilului cu orele suplimentare.
Ceea ce inseamna ca angajatorul achita aceasta indemnizatia pentru cresterea copilului , dar forteaza mamele sa ramana peste programul initial prevazut doar ca sa achite aceasta suma pe care o acorda, desi indemnizatia vine de la stat nu de la angajator.
La alte firme mamele au avut alte probleme legate de indemnizatia pentru cresterea copilului si anume au avut parte de refuzul angajatorilor in acordarea acestor indemnizatii pentru cresterea copilului din motivul clasic si consacrat deja; lipsa banilor in companie. In prezent, desi indemnizatia pentru cresterea copilului este suportata de stat se plateste de catre angajator, care, abia la sfarsitul celor doi ani isi poate recupera banii.
Copii nostrii, aerul nostru……
Ce diferente intre generatiile de acum si cele de alta data!!!!!! Si la ce sa ne asteptam noi, parintii?
Cate sacrificii nu facem noi ca sa le fie lor bine , dar sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea sanatate si putere sa-i crestem mari si sa-i vedem la casele lor.Ce satisfactii vom avea de la ei nu stim, dar sa speram ca, nu ne vor dezamagi. Atatea cazuri sunt in care copii i-au decizii pripite, adolescenti, minori de ce credeti ca, se intampla asemenea lucruri, cand ei ar trebui sa se bucure de copilarie si de viata, asa cum este ea.
Ar fi binevenita o campanie sa-i ajutam pe acesti copii , care au nevoie sa fie ascultati si totodata intelesi ca trec prin anumite etape ale vietii. Si poate nu toti ii inteleg , ci ii critica pentru ca au de toate si de aceia ajung la anumite gesturi extreme. Asa e, sunt si copii care de prea mult bine, sunt predispusi la ……