Fast and Furios 7 și ardelenii

Fast and Furios 7 și ardelenii

Văzut, ca tot omul, Fast and Furios, ăsta ultimul, pe care Paul Walker nu a mai apucat să îl vadă.

 1. M-am întrebat tot timpul filmului până unde a apucat actorul să filmeze și de unde a început dublura. Pierdut niște faze și niscaiva senzații pe tema asta.
 2. Mâncat un baton raw bounty -cocos și ciocolată – de la Rawana​, de te lingi pe bot, pe care-l recomand cu multă căldură, dar numai în prima parte a filmului. Nu recomand mâncare în a doua parte. De niciun fel. Pentru că:
  • adrenalină multă, tinzi să strângi din toți mușchii odată cu actorii. Exercițiu bun, dacă stau să mă gândesc.
  • chiar la final există risc mare de nod în gât. Că deh, era frumos tare băietul ăsta Paul Walker. Nu prea merge nodu-n gât cu papa.
 3. Lui Vin Diesel îi șade bine tare ca mascul Alfa. El trebuie doar să apară. Atât. Oriunde ar fi. Poa’ să facă numai asta tot restul vieții și s-a scos.
 4. Umor inteligent pe alocuri. Tare, tare binevenit.
 5. Filmului ăstuia cumva, reușești să îi accepți mai ușor exagerările, efectele speciale și momentele în care îți vine să strigi ”nimeni n-ar fi supraviețuit la faza asta! să fim serioși!” Parcă știi de la început că așa va fi și treci repede peste.
 6. Toate mașinile din parcarea de la mall par incredibil de plictisitoare după filmul ăsta. Mașinile ca mașinile, dar gagicile de la cumpărături, bărbații plictisiți de pe canapelele de mall, pfui! Ieși și tu hotărât, ca tot omul, de la filmul ăsta, să spargi ceva, să rupi un zid, să înroșești o accelerație, să simți că trăiești și dai de….Cluj. De inima Ardealului, să ne înțelegem. Lumea merge încet, politicos, cedează trecerea în trafic, semnalizează fiecare mișcare, ba mai și zâmbesc politicos. Și-uite așa, vrei nu vrei, sângele se conformează și începe și el să curgă mai încet prin vene. Ce atâta ”fast and furios”, dom’le? No. Da’ unde-i graba?
 7. Mi-am amintit câtă nevoie avem noi oamenii să simțim că trăim intens. Și cum adesea jobul nostru este în spatele calculatorului și nu în mijlocul unor curse nebune cu mașinile, iubitul sau iubita noastră nu este hacker urmărit pe plan internațional iar pe noi începe să ne doară spatele chiar și atunci când ne aplecăm un pic mai brusc, filmul ăsta ne hrănește bine nevoia de adrenalină. Chit că suntem ardeleni, bănățeni, olteni sau francezi. (denumiri alese total aleator, pe cuvânt de onoare).

Frumos film. O să ne uităm la el împreună pe când vei fi tu mare, Emma.
Va fi vintage pe atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *